این هم کابینه روحانی

ساخت وبلاگ

وزرای جدید

 سیدمحمد بطحایی، به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی شد که معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش، ریاست مرکز ملی نظارت راهبردی سازمان برنامه و بودجه کشور، سرپرستی سابق وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد. محمدجواد آذری‌جهرمی، گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که او نیز معاون وزیر ارتباطات دولت یازدهم، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت بوده است. او جوان‌ترین گزینه پیشنهادی برای تصدی یک وزارتخانه در دوران پس از انقلاب است و البته سوابق او مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و حامیان دولت قرار دارد. مسعود کرباسیان با سابقه معاونت وزیر اقتصاد، ریاست ‌کل گمرک، معاونت وزیر صنایع سنگین، معاونت وزیر بازرگانی، معاونت وزیر نفت، مشاورت عالی و معاونت شهردار تهران به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی کشور معرفی شده است. سیدعلیرضا آوایی نیز در وزارتخانه دادگستری جانشین‌پورمحمدی خواهد شد؛ او پیش از این رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور، قاضی دیوان عالی کشور، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال، رئیس کل دادگستری استان تهران، اصفهان، مرکزی و لرستان، دادستان عمومی و انقلاب اهواز و دزفول و مستشار دادگاه عالی انتظامی قضات بوده است. امیر سرتیپ امیر حاتمی نیز پیشنهاد روحانی به عنوان وزیر دفاع است؛ او جانشین وزیر دفاع، جانشین معاونت ارکان و امور مشترک ستاد کل نیروهای مسلح بوده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به دست محمد شریعتمداری سپرده خواهد شد که پیش از این در سمت‌هایی مانند معاونت اجرایی رئیس‌جمهور، جانشینی رئیس‌جمهور در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، ریاست سازمان فضایی ایران، سرپرستی وزارت ورزش و جوانان، وزارت بازرگانی و قائم‌مقامی وزیر بازرگانی انجام وظیفه کرده است. سیدعباس صالحی نیز یکی از پرحاشیه‌ترین پیشنهادهای روحانی بود که به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شده است. او پیش از این در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرستی وزارت ارشاد حضور داشته است. حبیب‌ا... بیطرف نیز به عنوان وزیر نیرو معرفی شده است. او پیش از این نیز سابقه حضور در این وزارتخانه را داشته است و علاوه بر آن، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، معاون آموزشی وزیر نیرو، رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران و استاندار یزد بوده است.

9 وزارتخانه، بی‌تغییر

دیگر اعضای کابینه نیز بدون تغییر نسبت به دولت یازدهم در وزارتخانه‌های خود باقی مانده‌اند؛ سیدمحمود علوی برای وزارت اطلاعات، محمدجواد ظریف برای وزارت امور خارجه، قاضی‌زاده هاشمی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علی ربیعی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمود حجتی برای وزارت جهاد کشاورزی، عباس آخوندی برای وزارت راه و شهرسازی، عبدالرضا رحمانی فضلی برای وزارت کشور، زنگنه برای وزارت نفت و مسعود سلطانی‌فر برای وزارت ورزش و جوانان معرفی شده‌اند. وزیر علوم، آموزش و تحقیقات نیز بعدا معرفی خواهد شد. اسحاق جهانگیری نیز طی حکمی از سوی روحانی به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم منصوب شد.

میانگین سنی کابینه

در کابینه پیشنهادی دوازدهم سه وزیر با سابقه بیش از دو دوره وزارت وجود دارد و شش گزینه در صورت کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی اولین دوران وزارت خود را تجربه خواهند کرد. بیژن نامدار زنگنه و محمود حجتی سابقه بیش از دو دوره وزارت و عباس آخوندی سابقه دو دوره تصدی وزارتخانه را در کارنامه کاری خود ثبت کرده‌اند. سیدمحمود علوی، محمدجواد ظریف، سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی، علوی ربیعی، عبدالرضا رحمانی فضلی، محمد شریعتمداری، حبیب‌ا... بیطرف و مسعود سلطانی‌فر هرکدام یک دوره متصدی اداره وزارتخانه‌‌ای بوده و سیدعباس صالحی،‌ ‌ امیرسرتیپ امیرحاتمی، سیدعلیرضا آوایی، مسعود کرباسیان، محمدجواد آذری‌جهرمی و سیدمحمد بطحایی از جمله وزرای پیشنهادی هستند که سابقه وزارت ندارند اما در سمت‌هایی چون معاونت وزیر، مشاور و مدیریت‌های دولتی حضور داشته‌اند. از سوی دیگر، سن بالای کابینه دولت یازدهم با میانگین سنی ۶۱/۳ سال همواره مورد انتقاد حامیان و منتقدان دولت بوده که اکنون حسن روحانی با معرفی کابینه‌ای با میانگین سنی ۵۸/۲ سال توانست کابینه‌ای جوان‌تر نسبت به دولت قبل به مجلس معرفی کند.

گرایش‌های سیاسی

در چینش کابینه، 6 گزینه پیشنهادی از همسویان با اعتدالگرایی و از نزدیکان حسن روحانی هستند. همچنین 6 کرسی نیز به افرادی داده شده که از نزدیکان و همفکران اصلاح‌طلبان هستند. 3 گزینه نیز همسویی با هیچ‌جریانی نداشته‌اند و دو چهره نیز از اصولگرایان در کابینه جدید حضور دارند. بنابراین در مجموع، یازده گزینه مغایر با گفتمان اصلاح‌طلبی است که روحانی به وسیله آن موفق به پیروزی در انتخابات شده بود. سید محمد بطحایی که به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی شده یکی از چهره‌های اعتدالگرای دولت است و در دولت یازدهم مسئولیت‌های مختلفی را عهده‌دار شد. محمدجواد آذری جهرمی نیز یکی دیگر از افرادی است که گفته می‌شود معتقد به اعتدالگرایی است. سیدمحمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات نیز از نزدیکان روحانی است. مسعود کرباسیان که درصورت کسب رأی اعتماد جانشین طیب‌نیا در وزارت اقتصاد خواهد شد نیز همسو با گفتمان اعتدالگرایی است. محمدجواد ظریف نیز از وزیران تحولگراست که در دولت یازدهم نیز رابطه خوبی با اصلاح‌طلبان داشت. سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی که بار دیگر برای وزارت بهداشت معرفی شده است ریشه در اصولگرایی دارد و جزو اعتدالگرایان اصولگراست. علی ربیعی، وزیر کار نیز عضو خانه کارگر و نزدیک به اصلاح‌طلبان است. محمود حجتی، وزیر کشاورزی نیز از اصلاح‌طلبان و نزدیک به حزب اتحاد ملت است. سیدعلیرضا آوایی که به عنوان وزیر دادگستری پیشنهاد شده نیز یک از قضات رسمی کشور است و همچنین عضو حزبی نیست. امیر سرتیپ امیر حاتمی نیز عضو احزاب نیست و برای وزارت دفاع معرفی شده است. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز گفته می‌شود که عضو حزب اعتدال و توسعه است. محمد شریعتمداری نیز یکی از اعضای بنیاد باران و نزدیک به اصلاح‌طلبان است. سیدعباس صالحی، گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد بوده و نزدیک به اعتدالگرایان است. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز سبقه اصولگرایی دارد. بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز نزدیک به حزب‌کارگزاران است. حبیب‌ا... بی‌طرف نیز از مدیران شناخته شده اصلاحات است و جزو این جریان شناخته می‌شود. مسعود سلطانی فر نیز سابقه حضور در حزب اعتماد ملی را دارد و یکی دیگر از اصلاح‌طلبان در کابینه جدید است.

لطفا ادامه مطلب را در روزنامه ارمان 18/5/96 ملاحظه بفرمائید


برچسب‌ها: دولت دوازدهم , کلید روحانی , اعضای کابینه دوازدهم همسفر...
ما را در سایت همسفر دنبال می کنید

برچسب : این,کابینه,روحانی, نویسنده : vahid6289o بازدید : 265 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 13:38